När solen skiner


Efter några dagars grått och blött väder skiner solen äntligen idag. Det är verkligen härligt när solen lyser på alla guldgula, orange och röda färger. 


De japanska lönnarna i den asiatiska rabatten blir riktiga färgklickar mot alla de gula bladen på hostorna, sockblommorna och asparna som står bakom.


I skuggrabatten är det varmgult som gäller med några röda inslag, här från körsbärsbenveden och vingbenveden. De kaukasiska förgätmigejerna har fortfarande ganska gröna blad men de blir nog gula snart de också. Fontänpumpen har fått flytta in i källaren, man vet ju inte när temperaturen börjar krypa ner på riktigt, vi har ju redan haft några frostnätter.


Bladen på jättehostorna på framsidan har gulnat och blivit så där transparanta  och nästan genomsynliga som de blir innan de kollapsar helt. Just nu är de i allafall superfina mot den vintergröna ligusterhäcken.


På altanen är det nu tomt i flera av krukorna eftersom dahliorna också fått flytta in. Det ser lite ödsligt ut, ska nog flytta dem så att man inte ser dem så mycket eller kanske skaffa lite ljung och fylla dem med.

 

I odlingslådorna är det inte mycket kvar nu. Den sista mangolden har rådjuren tuggat i sig och nästan all potatis är nu upplockad. Det sista som är kvar att göra i trädgården i år är att ta hand om de få äpplen vi får i år och kanske klippa gräset en sista gång.

Kommentarer

Populära inlägg