Härliga höst


Jag tycker på de allra flesta sätt om sommaren bättre än hösten men hur man än gör så kommer ju hösten ändå och då får man försöka se det fina som kommer med denna årstid. Supertidiga morgnar, när katten går upp med solen och väcker matte för att få mat, kan det se ut så här. Det är nästan så att man kan se älvorna dansa i dimman och soldiset.


På baksidan har höstanemonerna börjat slå ut. Vackert tillsammans med det japanska gräset och magnolian. Det verkar som att de rosa höstanemonerna trivs bättre eller är härdigare än de vita för det är massor av de rosa och nästan inga vita kvar.


I rosenrundeln blommar det fortfarande lite. Den stackars 'Claire Renaissance' som fryser ner helt nästan varje år har slagit på stort i år och blommar som aldrig förr.


Nere i minilunden blommar hortensiorna med stora maffiga blommor och blommorna på 'Limelight' har nu börjat skifta i rosa. Både körbärsbenveden och den vingade benveden har börjat få sin röda höstfärg.


I år har jag för första gången satt solrosfrön och det kommer jag nog göra nästa år också. De lyser verkligen upp tillvaron. De här står i mina odlingslådor och blommar i både gult och vinrött och får 3-4 blommor på varje stjälk.

Kommentarer

Populära inlägg