Köket

Just nu håller vi som bäst på med renoveringen av köket. När vi flyttade in var köket i dåligt skick, dåligt planerat och inte alls i en stil vi hade valt. De förra ägarna hade tagit bort väggen mellan kök och matrum, rivit ut det gamla köket och ersatt det med ett gammalt begagnat kök som var väldigt slitet. De hade lagt in nytt golv och tapetserat delar av rummet men i taket satt två olika innertak som visade att det nu stora rummet tidigare varit två rum.


Ända sedan vi flyttade in har det luktat konstigt från köket och när vi i mitten av maj i år började riva ut köket fick vi veta varifrån lukten kom. Det var totalstopp i avloppet och allt vatten från diskho och diskmaskin hade runnit ut i diskbänksskåpet och sedan ner på betongplattan. Skåpstommen hade börjat ruttna, likaså golvplanken och isoleringen (spån) i golvet. För att göra en lång historia kort rev vi ut precis allt i rummet för att kunna börja på nytt med nya fräscha material. Nedan följer några bilder som visar vad vi jobbat med de senaste månaderna.



All gammal isolering som i halva rummet var blöt och illaluktande.

Ett tomt rum. Golvreglarna lodades in, hälften fick bytas ut då de gamla blivit vridna efter att ha legat fuktiga för länge.

CentreraNy isolering i golvet. Viktigt med bra isolering då garaget ligger direkt under köket och golvet annars blir riktigt kallt på vintern.

Nya innerväggar på gång.

Nu har gips kommit upp på alla väggar och i går satte vi upp den sista panelen i taket. Nästa steg är att spackla och slipa färdigt väggarna och därefter är det dags för golv. Det här är kul, nu börjar det äntligen bli ett rum igen!

Kommentarer

Populära inlägg