Ingen renovering


I går när det var alldeles för varmt och fuktigt utomhus var det riktigt behagligt i källaren. Vi har länge tänkt snygga till lite i tvättstugan innan den riktiga renoveringen och i går körde vi igång. Vi brukar kalla den här typen av insatser för en trevligfiering, det handlar mest om att laga det som är mest trasigt och sen på med en massa vit färg. Färgen i tvättstugan är/var hemsk, nån grön färg, avokado eller lime, åt det kräkgröna hållet. Mängder av hål i väggarna efter tidigare vattenledningar som dragits om i olika omgångar.


Golvet är också grönt fast i en mörkare nyans, eller var kanske man ska säga, nu har det mesta av färgen slitits bort. Elementet på bilden ska flyttas i samband med att vi byter värmeledningarna så det har vi nu tagit bort. Den blå toaletten mot den gröna väggen var en fantastisk upplevelse.


Här fylls hålen igen med gipsputs, det är rätt enkelt och går hyfsat snabbt.


De flesta väggarna har målats, vilken skillnad det blev. Lite ny färg på golvet och lite kakel ovanför tvättmaskinen och tvättbänken och tvättstugan kommer vara alldeles utmärkt fram till den ordentliga renoveringen. Tvättstugan är också det ställe där vi har en duschkabin, badrummet är ju obrukbart, så det är rätt skönt om det känns rent och fräscht där.

Kommentarer

Populära inlägg