Vårt nakna hus


Nu har vi äntligen tagit ner byggställningen som under hela tre år stått som en en stort plockepinn på baksidan av huset. Under veckan har det sista på taket blivit färdigt, hängrännor och stuprör är på plats så nu var det dags. Det känns både skönt och konstigt. Skönt för att vi nu kan bocka av ytterligare en sak på listan av saker att göra och konstigt för att det känns så tomt och naket på baksidan av huset. Inne i köket är det mycket ljusare nu och det är helt fantastiskt att kunna titta ut på trädgården utan att det är massa stolpar i vägen. Nästa år blir det att ta tag i grunden där putsen behöver repareras på en del ställen och som absolut behöver målas om. Sen ska ju "vallgraven" som går längs huset här på baksidan fyllas igen.


Så här såg det ut igår när vi rivit färdigt. Två stora högar med brädor. Den ena med sånt som ska återanvändas, i ex växthuset, och den andra med sånt som ska till tippen. I dag har vi sorterat upp det som ska återanvändas och lagt upp en brädlager på växthusgrunden så att det ska klara sig över vintern. Det blir med andra ord inget mer växthusbygge i år, men det gör inte så mycket.


Så här såg det ut i september för tre år sedan när bygget av ställningen dragit igång. Taket är bytt och tilläggsisolerat. Utbyggnaden på taket har tilläggsisolerats och fått ny svart liggande panel. Det är ny takstos till köksfläkten och vi har monterat en ny skorsten, inkl. stegar och takbrygga, till vår lilla vedspis i köket.  Det är knappt man tror att det är sant att vi är klara med allt takarbete.

Kommentarer

Populära inlägg