Skynda att njuta


Med hjälp av den senaste tidens värme går det nu väldigt fort i trädgården. Allting växer och blommor slår ut med en väldig fart och det gäller att gå runt och titta och njuta av trädgården varje dag så att man inte missar något. Körsbärsträdet 'Accolade' blommar som mest och bäst just nu och är översållad med fyllda rosa blommor.


Narcisserna som såg så gula ut när de slog ut har nu blivit vita och de ser nästan ut som att de lyser på kvällarna när det börjar skymma.


Nere i minilunden har den första hundtandsliljan börjat veckla ut sina blomblad.


Runt om i trädgården, i de flesta rabatter faktiskt, har jag under åren petat ner lökar av olika sorters små vita narcisser, bl a 'Thalia' och 'Toto'. De blommar nu och har på vissa ställen sällskap av vita och blå pärlhyacinter.


Även i växthuset är det saker på gång nu. Här står små tomat- och chiliplantor från Klostra på tillväxt och många av mina egna försådder har fått flytta ut hit nu. Det mesta verkar klara sig bra, bara ett par små plantor har dukat under av antingen för stark sol eller nattkylan.

Kommentarer

  1. Jättefint med kombinationen små vita narcisser och blå pärlhyacint! Vi har precis samma upplägg i en av våra planteringar och tänkte häromdagen att det måste jag tipsa dig om. Tror det är samma sorts narcisser också, med ganska skira blommor och två till tre klockor per blomstängel. Ska köpa fler såna i höst tänkte jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de är jättefina. Måste komma ihåg att skaffa fler till hösten att sätta på framsidan också. Det är lite tomt och trist där nu innan tulpanerna kommit igång.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg