I rosa och blått
Syrenerna blommar än men börjar se lite trötta ut. Som tur är det mycket annat som blommar eller är på gång att börja blomma nu. Under syrenerna på baksidan lyser förgätmigejen 'Jack Frost' upp med sina klarblå blommor och vitbrokiga blad.


I den asiatiska rabatten har den vita rhododendronen gjort sitt och lämnat över till azaleorna. De här rosa blommorna tillhör azalean med det romantiska namnet 'Soir de Paris'. I den här rabatten finns även en hel del krigislökar, lila bollar som svävar över rabatten.


I fjärilsrabatten är kantnepetan först ut med att blomma. Den här rabatten är verkligen populär bland fjärilarna men också välbesökt av bin och humlor. Det är inte alltid man ser de små djuren på en gång men när man kommer nära kan man höra hur det surrar bland blommorna.

 

Strandirisen har också kommit igång och de på framsidan hann först i år. Jag hoppas att växterna här snart döljer den lysande gula plast kanten längs väggen snart.


På framsidan har hostan 'Elegans' vecklat ut sina enorma blad. Jag blir lika förvånad varje år när jag ser hur stora bladen är.


I samma rabatt har pionerna stora fina knoppar och jag ser verkligen fram emot att få se de stora vita fluffiga blommorna.

Kommentarer

Populära inlägg