Som en grävmaskin


Den här helgen har jag tillbringat i trädgården tillsammans med min spade. Delar av bokhäcken som vi satte för ca 2,5 år sen har inte alls tagit sig lika bra som resten som faktiskt nåt önskad sluthöjd. Vi blev lite lata mot slutet när vi satte häcken och det har vi fått betala för i nästan ingen tillväxt. Nu har jag grävt upp häckplantorna, grävt ur mer i marken (det var i princip bara sand och sten där) och lassat på med massor av ny jord. Bokplantor som blev över vid första planteringstillfället har stått och vuxit till sig på ett annat ställe i trädgården men har nu fått flytta till det nya "diket". Jag borde väl ha väntat ett par veckor till men det är så många andra göromål som väntar de närmaste veckorna så det fick bli nu.


De mindre plantorna har fått ett nytt hem vid den förfallna gärdesgården på baksidan av huset. Där grävdes också ett nytt dike, på med ny jord och ner med häckplantorna. Nu gäller det nog att vattna ordentligt så ska nog de flesta plantorna klara sig.


Till sist en bild på rosen 'Glamis Castle' som blommar riktigt ordentligt just nu och har massor av knoppar som väntar på att slå ut.

Kommentarer

Populära inlägg