Mer trappbygge


Den här helgen har vi jobbat på med trappräcket och nu har alla pinnar i räcket kommit på plats igen. De togs ner för att målas på baksidan eftersom man inte hade kommit åt annars. Vi har också förberett för staketet som ska bli på övervåningen genom att ta bort en bit av parketten.

 

När vi har hållit på med trappräcket har vi tittat en del på väggen ovanför. Vi har ju sett förut att väggarna i den övre hallen är helt bedrövliga med bubbliga tapeter fula lister men valt att blunda för det. Nu blev det att vi började riva ner tapeten  ovanför trappan och där under uppenbarade sig den här bruna skapelsen. Det är den första som sattes upp där i början på 70-talet när man inredde husets vind. Det måste har varit fantastiskt med denna övre hall i brunt tillsammans med den mörkt skogsgröna nedre hallen, långt från dagens ljusa och fräscha ideal.


Idag har vi också täckt för i taket ovanför trappan. Oscar har hela tiden hat en idé om att det här hörnet ska vara rundat eftersom det är rätt lågt i tak just här och om man är längre än ca 163 cm så slår man lätt i huvudet här. Vi har funderat på hur vi ska få till rundningen och kom till slut på att tunn plywood som blötläggs i varmt vatten borde gå att böja till. Enda sättet att få veta om det fungerar är att testa och visst gick det. Det blev riktigt bra och det kommer bli jättefint när det är klart.

Kommentarer

  1. Så smart att runda till hörnet på det viset! Det kommer att bli jättefint.

    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg