Gjuta betongskivor

Idag har vi gjort nåt väldigt spännande, tycker jag. Vi har gjort formar av plywood som vi sedan fyllt med betong. Det hela ska bli tre skivor som ligga på hyllorna som är ovanför arbetsbänken och spisarna och mellan elspisen och vedspisen. Betongen färgade vi mörkare med färgpigment från färgaffären. Vi har aldrig gjutit i betong förut så det ska bli spännande att se resultatet. Om ca 4 dagar kan vi plocka ut dem ur formarna.



Igår började vi dagen på Tyresö handelsträdgård där de har 60 % på perenner, buskar och träd. Ett prydnadskörsbär, en prakthäggmispel och två björnbärsplantor fick följa med hem och väntar nu på att bli nergrävda i trädgården. Därefter spenderade vi resten av dagen på taket för att montera takhuven som ska vara till utblåset för köksfläkten. Efter en hel del pusslande kom den på plats så nu kan vi fortsätta med de delar som ska vara på insidan av huset. För att fira detta montage satte vi också upp själva spiskåpan, dock inte det rostfria höljet.

Det är jättekul att se den på plats, få tända lamporna, testa hur mycket den låter och vilket drag det blir på det olika motorhastigeterna.

Kommentarer

Populära inlägg