Semesterjobb


Idag har jag suttit några korta stunder i den här nyinköpta solstolen och läst nya Residence som kom i brevlådan idag. Annars har jag varit hantlangare åt Oscar i källaren. Vi håller på att byta vattenrören i källaren vilket är ett ganska pyssligt jobb. Oscar håller fortfarande på och jobbar, han vill bli klar innan han går och lägger sig. Vi har valt att använda presskopplingar för att sätta ihop rören med. Till det behöver man en speciell maskin för att pressa ihop kopplingarna, den skulle kosta ca 10.000 kr att köpa men vi har lyckats hyra en som tur är. Den är riktigt tung och rätt brutal men lätt att använda.

Idag kom också Oscars syster och hämtade den Ölandssten vi hade lagt lite temporärt (har legat ca 2,5 år) som gång från infarten upp till huset. Det resulterade i en ganska knöligt gång eftersom gräset växt sig tjockt mellan stenarna så efter middagen gick jag loss på gången med en spade. Det tog mig ca 1,5 timmar att få bort gräset och nu har vi en något jämnare men väldigt jordig gång istället. Hoppas det inte börjar regna för då kommer det bli en rätt lerig väg upp till huset.


Även igår jobbade vi på en hel del. Takfönstret som haft en trasig ruta i ca 2 år fick sig äntligen en renovering. Rutan bytes ut och träet slipades, oljades och målades vitt och känns nu mycket renare och fräschare.


Oscar putsade om väggen vid garaget. På en av bilderna i förra inlägget kan man se att det såg trasigt och fult ut där innan. Nu är det helt och väggen kan målas om så snart putsen har torkat ordentligt. Det ser redan mycket trevligare ut när man kommer hem och det kommer bli super fint när allt är klart här.

Kommentarer

Populära inlägg