Från ett projekt till nästa



 Nu är vi bara några golvlister och skurna tapetkanter från att kunna flytta in i vårt nyrenoverade sovrum. Ja, det kanske är något litet målerijobb kvar också men det är snabbt avklarat det också. Det känns verkligen så skönt att det här ganska stora projektet snart kan avslutas.






Det hela började med att vi upptäckte att det inte var riktigt tätt mellan husets murade väggar och träkonstruktionen som taket vilar på. Detta resulterade i att kall luft rann ner längs väggarna i bl a köket och vardagsrummet. Nu är de här läckorna tätade vid de ytterväggar man kommer åt från sovrummet och sovrummet ligger rakt ovanför just kök och vardagsrum så förhoppningsvis kommer vi slippa kallraset senare i höst och vinter när det blir kallare ute. När väggen mot den ena kattvinden ändå skulle rivas passade vi på att planera för inbyggd förvaring och en nisch att ställa tv:n i för att slippa slösa golvyta i onödan eftersom rummet är ganska smalt. Vem vet till helgen kanske vi är helt klara här.


Nu ska man inte tro att ett färdigt sovrum betyder vila vad gäller renovering. På entréplan har vi ett litet sovrum som vi hittills mest förvarat skräp och udda möbler i men som nu ska få bli gästrum. Idag har vi rensat ut det mesta i rummet och Oscar har rivit ner innertaket.


Färgerna i det här rummet har varit riktigt hemska med lilarosa väggar och mintgrönt tak, troligtvis valda av ett barn, och riktigt slitet. Nu blir det nya fina väggar, nytt tak och nytt golv. Dags att börja fundera på vilka färger jag vill ha här.

Kommentarer

Populära inlägg