Årets om gick - huset


Så var det dags att summera året 2011. Det känns som att 2011 gick i raketfart och det är svårt att komma ihåg allt som hände och gjordes, då är det rätt kul att gå igenom alla bilder vi tagit och minnas det som var och hur det blev. I början på året blev det nödvändigt att tapetsera om sovrummet efter att Frasse de senaste åren använt väggarna som klösbräda.


Under hela första halvan av året jobbade vi också på med badrummet. Väggarna putsades, golvet flytspacklades, tätskiktet, kakel, klinker, vattenrör och avlopp fixades. Till slut, i juli, blev vi så pass klara att vi kunde börja använda badrummet.


Det känns fortfarande helt fantastiskt när man ställer sig i duschen på det varma golvet. Ett himmelrike jämfört med hur det såg ut innan.


Under sommaren fick vi upp skorstenen till vedspisen i köket. Den fick väl godkänt av sotaren och under hösten och vintern har vi eldat i den flera ggr. Senast var nu i julhelgen när Dagmar såg till att det blev strömavbrott.


I och med att skorstenen och alla stegar och takbryggor kom på plats kunde vi äntligen ta ner byggställningen på baksidan av huset. Den hade stått där i nästan tre år så det kändes lite tomt och konstigt när den var borta. Till våren och sommaren blir ett av projekten att fixa till grunden och fylla igen "vallgraven".


Eftersom vi har lite svårt att sitta sysslolösa kändes det som en bra idé att börja renovera hallen när badrummet var färdigt. Hallen såg hemsk ut och det var nästan så att man skämdes för sig själv när man kom hem. Hur man än städade såg det smutsigt och skabbigt ut.


Allting revs ut ner till betonggolvet och in till lättbetongväggarna så att vi kunde börja om från början. Skillnaden är total och nu är det så fint när man kommer hem. Det är inte helt färdigt än men nästan.


Julstämning i hallen. Den gamla fönsterbrädan i sten slipades och sattes upp igen.


Eftersom hösten var så mild hann vi också med att byta det stora fönstret i vardagsrummet. Fönstret kommer från grannhuset och vi la ner en massa tid på att renovera det förra sommaren och det har stått i källaren och väntat sen dess. Det blev så bra som vi hade tänkt oss och det gamla dragiga fönstret är ett minne blott.

Nu är det ett nytt år och nya projekt står för dörren. Just nu tar vi en välbehövlig paus från större renoveringar men det finns en del små saker, lister och annat, som behöver fixas så vi kommer inte behöva vara utan jobb ändå.

Kommentarer

  1. Hejsan,
    så härligt att göra om och renovera! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
    /Vendela

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg