Fungerande kök!


Men vägen dit har varit lite krokig. I söndags fick vi lossa bänkskivan, som så omsorgsfullt skruvats fast med massor av skruvar, och plocka ut alla lådor och hyllor i bänkskåpen. Anledningen till detta? Jo, vi hade inte räknat med att bänkskivan skulle vara så djup som den är så när skåpet för diskmaskinen var på plats fattades det 1 cm för att vi skulle kunna få diskbänken på plats. Otroligt irriterande! Alltså bänkskivan lossades och med en handöverfräs tog vi bort det som behövdes för att kunna få ner diskbänken.

Vi kaklade också färdigt det lilla som fattades och fogade under väggskåpen. Muren vid spisen fick ett lager gipsputs och ser nu inte lika trasig ut. Den sista biten ekskiva, den som ska vara på diskmaskinsskåpet, slipades och betsades och ser nu likadan ut som den långa bänkskivan.

Igår medan jag var på jobbet lyfte Oscar diskbänken på plats och kopplade på vattnet. På kvällen sågade vi till och målade lister som ska sitta under betongskivorna för att det ska bli snyggt och prydligt där.

Idag var så bänkskivor, diskbänk, lådor och luckor på plats. Vi städade undan verktyg, soppåsar och annat och lyfte upp köksbord och stolar från källaren, nu skulle köket invigas! Dagen till ära lagades en delikat köttfärssås med spagetti. Lite bökigt blev det eftersom kylskåpet fortfarande står i källaren men det kändes ändå väldigt bra att efter 7,5 månader äntligen kunna sitta och äta i vårt nya kök.

Kommentarer

  1. Grattis! Vad snyggt det blev. Det som aldrig renoverade köket vet inte hur det är - det ta så otroligt myckt tid tills allting fungera och äntligen är på plats. Hälsningar / ela

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, det här har varit en lång resa, kul men med mycket jobb. Det känns helt otroligt att vi snart är färdiga med köket./Anna-Karin

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg