Idag i trädgården


Tulpanerna sjunger på sista versen men det är många andra växter på gång med sprickfärdiga knoppar. Den första pionen har redan slagit ut och det är som vanligt dillpionen som är först. I år har den fått rekordmånga blommor, 5 st. Det låter kanske inte så mycket men tidigare år har den nog bara haft 3 blommor som mest. Jag har flyttat på den 3 gånger, en gång per år, sen vi flyttade hit men den verkar klara det alldeles utmärkt.


I en annan rabatt har den här lilla irisen slagit ut för första gången. Jag köpte den första sommaren i huset men den har inte blommat förrän nu. Riktigt söt med sina ljust gula blommor med lila stråk.


 Även många av de större iris germanica har stora fina knoppar men de dröjer nog några veckor innan de slår ut.


På baksidan i den asien-inspirerade rabatten börjar växterna växa till sig fint. Det är bara andra säsongen jag har den men det ser riktigt bra ut redan. Den gulbladiga oreganon har börjat fylla ut sin plats ordentligt och ser otroligt fin ut bredvid den mörkt röda alunroten. Bilden nedan visar det nya fågelbadet vid den japanska lönnen 'Garnet', den gula alunroten 'Lime Rickey' och vit sockblomma. Fortfarande en del bar jord här men det blir nog bra när sockblomman har växt till sig lite.


Kommentarer

Populära inlägg