Betong på plats


Idag har Oscar kämpat med att gjuta betonggolvet i badrummet. Vi har valt att inte använda snabbtorkande betong bl a pga den stora skillnaden i pris mellan vanlig betong och den snabbtorkande. Det är dessutom rätt mycket vi behöver göra, bl a med väggar och innertak, att betongen kommer hinna torka utan att det blir några längre väntetider.

Eftersom det är ett tag sen vi började riva det gamla badrummet tänkte jag göra en liten resumé här nedan.


Så här såg vårt fantastiska badrum ut innan vi började riva, halvkaklat med någon typ av plastskivor i marmorimitation ovanför. Porslinet var nytt men bakom badkaret fanns inget som helst tätskikt eftersom ett inkaklat badkar hade bytts mot ett fristående.


Här är rivningsarbetet i full gång.


Väggen mot det intilliggande sovrummet revs eftersom vi tänkte sno lite utrymme från den inbyggda garderoben som fanns där. Den nya ytan mäter ca 60x150 cm och här kommer vi så småningom ha duschhörnan.


Golvet bilades upp med hjälp av en rätt rejäl maskin som vi lånade av en granne. I samband med bilningen upptäckte vi att vattenrören till elementen var alldeles för rostiga för att spara, faktum är att de gick sönder i badrummet. Detta ledde till att rören till i princip hela värmesystemet fick bytas ut. Även vattenstammarna byttes ut eftersom dimensionerna på de gamla rören var helt andra än standarden idag vilket ställde till det en del för oss.


Här muras den nya väggen mellan sovrum och badrum upp i lecablock. Den nya väggen är bra mycket stabilare och rakare än de gamla väggarna. Så, nu väntar bara resten av arbetet. Fortsättning följer...

Kommentarer

Populära inlägg