Vad hände med huset 2010




2010 började med att köket blev klart och vi kunde äntligen flytta in allt porslin och alla köksprylar som legat nedpackade sedan flytten till huset 2 år tidigare. Det var så skönt att ha ett stort rymligt kök med nya och bra vitvaror och fungerande avlopp. Allting var så rent och fint. Jag får fortfarande lyckokänslor när jag kommer in i köket och kan utan problem spendera timmar där med att laga mat och baka.


Ett miniprojekt i början på året var att göra i ordning ett litet kontor/arbetsrum nere i källaren. Så här ser början ut, för fortsättningen behövs ett besök till ex Ikea för inköp av ytterligare ett arbetsbord och en ordentligt stor matta eftersom golvet är rätt kallt här nere.


I maj hade vi vilat klart efter köksrenoveringen och det kändes som att det var dags att ta tag i badrummet. Allting revs ut och väggen till det intilliggande sovrummet revs och byggdes upp igen ca 60 cm in i sovrummet för att få ett lite större badrum. Ett otroligt tungt och smutsigt jobb men det kommer vara värt det i slutänden. Under sommaren var det mycket annat att göra och vi behövde komma underfund med hur vattenledningarna skulle dras och arbetet tog en ganska lång paus.  


I november tog vi tag i golvet i badrummet. Avloppsrören kom på plats och vi la in cellplast och golvvärmerör innan betonggolvet göts. Vi valde gammal hederlig betong som behöver torka rätt länge så det här inte hänt så mycket sen dess men det är snart dags att fortsätta arbetet.


 Under sommaren var det många trädgårdsprojekt på gång men det hände en hel del i och på huset också. Vi fick äntligen upp vindskivor och vattplåtar på taket och gavlarna målades svarta. Det blev verkligen ett lyft för huset när det faluröda försvann.


När vi rensade undan gammalt byggmaterial passade vi på att använda det virke som fortfarande var bra till att bygga ett vedskjul av. Vedskjulet har fungerat riktigt bra och veden har legat torr och skyddad från regn och snö hela hösten och vintern.


Under de allra varmaste sommardagarna gick det nästan inte att vara ute och vi kröp ner i källaren. Vår otroligt fula och tråkiga tvättstuga fick sig en mini-makeover med hjälp av massor av vit färg och en del kakel som vi fick med gratis vid inköp av kakel till badrummet.  Det blev en helt annan känsla i rummet och det känns mycket fräschare vilket är rätt skönt med tanke på att det här även är vårt badrum nu innan det riktiga badrummet är klart.


Under sommaren och början av hösten jobbade Oscar också på med alla vattenrör i huset, både de till tappvattnet och de till värmen. Värmesystemet stängdes ju av i våras i och med att badrummet revs och ett av värmerören gick sönder. Alla rör på entréplanet och i källaren byttes ut och det känns verkligen skönt att veta att de är nya och hela. Allt drog i källartaket, fullt synligt.


2010 bytte vi också ytterdörr. Den gamla var otroligt sliten, listerna runt fönstren började ramla av och det var stora hack och repor i den. Nu har vi en ny fin dörr som är bättre isolerad än den förra och vi slipper innerdörren som tog så mycket plats i hallen. Den är vänd åt "rätt" håll och kommer därför inte inkräkta på uteplatsen som den gamla dörren gjorde.

 

På taket står efter mycket om och men och svordomar en ny skorsten som ska vara till vedspisen i köket. Ett projekt kantat av många förseningar och strul från de återförsäljare vi beställt delarna från. Vi väntar fortfarande på de rördelar som ska vara inne i köket.


När det började bli för kallt för utomhusjobb började jag ta tag i ett av förråden i källaren. En av väggarna putsades delvis om, väggarna målades vita och hyllor ställdes in. Det är inte riktigt klart där inne. Det behövs en ordentlig skohylla till alla våra skor och så småningom ska det bli klinker på golvet.

Jag har säkert glömt något men det här var i allafall en del av det som hände med i och på vårt hus 2010.

Kommentarer

  1. Åh vad kul att hitta någon som renoverar ett liknade hus som en annan! Vi har köpt en 60-tals villa som vi håller på och renoverar för fullt, övervåning nästan klar och nu är det "bara" källaren kvar (och sen massa utvändigt)... Jag ska kika och se om jag hittar lite inspiration till våra kommande projekt! Jag bloggar också lite kring våran renovering mm. =)
    God fortsättning!

    SvaraRadera
  2. Tack för titten och hälsningen! Har varit inne och tittat på ert projekt, det är alltid kul att att följ andra som gör liknande saker som en själv.

    Mycket välkommen åter, förhoppningsvis kommer vi igång lite med jobbandet här framöver.
    /Anna-Karin

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg