Dagens projekt

 

Idag har vi äntligen bytt det stora fönstret i vardagsrummet. Så här såg det gamla ut, tvådelat och med  fönster som öppnades utåt. Eftersom det öppnades utåt var man tvungen att stå på utsidan på en hög stege när det skulle tvättas, rätt bökigt och det hände därför inte så ofta. Det var dessutom i dåligt skick och det drog ordentligt från det. Bilden är från julen -09.


Det tog ett tag att få ut det gamla fönstret och rensa bort gammal drevning och annat skräp som samlat runt karmen under de senaste 50 åren. Så här såg det ut när den nya karmen kommit på plats. Bilden blev lite mörk, svårt med ljusskillnaderna mellan ute och inne för kameran.


Här har även själva fönstret kommit dit, ett tungt och nervöst moment med ett fönster som mäter 200x130 cm.


Inga foder på plats än men jag hängde upp gardiner och satte tillbaka lamporna för att det inte skulle kännas så naket. Det "nya" stora fönstret kommer från grannhuset som renoverades för ett par år sedan och man bytte då ut alla orginalfönster. Det huset byggdes några år innan vårt så det passar i stil med vårt hus och det ser ut som att det skulle kunna suttit här hela tiden. Det här fönstret är ett s.k. pivot-fönster, det är fäst på mitten går att vrida runt, så det är enklare att tvätta. Vi renoverade det förra sommaren men hann inte byta det innan den långa kalla vintern kom. Nu sitter det där det ska och det ser jättebra ut.

Kommentarer

Populära inlägg