5-års jubileum

 

 Idag firar vi 5 år i huset. 1 november 2007 fick vi nycklarna till huset och det var litegrann med skräckblandad förtjusning vi klev in genom dörren den dagen.


 Vi möttes av ett virrvarr av olika mönster och färger och allting var ordentligt slitet och fult.


 Köket som det såg ut då. Skåpen var ett blocketköp av tidigare ägare. På väggen bakom satt det bara OSB-skivor och bildens övre kant kan man skymta den fantastiska eldragningen. Ett litet kök i ett stort rum, eftersom arbetsytorna var så små var det svårt att vara mer än en person åt gången som lagade mat.


 Den fantastiska röda väggen vid matplatsen. Den vita väggen var från början gul men så klarade vi inte av att ha det särskilt länge så som så mycket annat i huset blev den vitmålad i väntan på den riktiga renoveringen.


Badrummet, halvkaklat och med plastmarmor ovanför. Det var kanske supercoolt 1962 men när vi flyttade vi in var det mest bara sunkigt och småäckligt. Badkaret var nytt men hade ersatt ett inbyggt badkar så väggen bakom och golvet under var trasigt och inte särskilt vattentätt.


Sista bilden är från vardagsrummet med de ljusblå randiga tapeterna som snabbt blev ommålade i ljust beige. Förutom ommålningen och bytet av det stora förnstret har vi inte renoverat vardagsrummet ännu men det ska göras inom en inte allt för avlägsen framtid. Ja, det var dagens tillbakablick, mycket har hänt här i huset sedan dess. För att se hur det ser ut idag är det bara att klicka sig fram bland etiketterna i marginalen till höger.

Kommentarer

  1. Åhåhåhå, plastmarmor. Iiiiihhh. Vad kul att du tagit rejält med bilder, så roligt att se i backspegeln vad som verkligen hänt. Lätt att glömma annars och tro att inte så mycket gjorts. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är lätt att glömma. När man tittar på de gamla bliderna är det ibland svårt att förstå hur vi kunnat bo i allt det slitna, fula och ibland illaluktande medan vi renoverat.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg