Välkommen sommar


Vilken helg vi har haft! Nästan 30 mm regn på lördagen och sen sol och riktigt sommarvärme på söndagen. Vatten och sen sol är bra för grönsakerna och vitlöken ser riktigt fin ut redan, det kommer nog bli en bra skörd i år. Potatisen har också börjat sticka upp sina gröna spröt i jorden.


Nu är också bollhavet på baksidan i full blom. Mängder av lila bollar vajar i rabatterna och ger lite färg där det annars är mest grönt just nu.


Under våren har jag undrat lite hur det gått för magnolian 'Susan' jag köpte förra året. Den hade blivit gnagd på av rådjuren under vintern och rätt länge var det bara bruna pinnar utan tecken på liv. Nu är det ca 8 blomknoppar på gång och bladen har börjat slå ut och den ser faktiskt riktigt välmående ut. 


Även inne i växthuset växer det på ordentligt och de första tomaterna är redan på gång. Här är det gula pärontomater på tillväxt.



Det är skönt att så många andra blommor börjat slå ut för nu är tulpanernas tid snart förbi. Än så länge står de och välkomnar mig när jag kommer hem men både pioner och astillbe är på gång så det kommer inte bli tomt på blommor när tulpanerna tappat sina blad.

Kommentarer

Populära inlägg