Sommaren är lång


Det känns som att vi fått en extra lång sommar i år. Dagstemperaturen ligger fortfarande på drygt 20 grader på dagarna och det känns verkligen superlyxigt att få vara hemma dagtid nu och kunna få njuta av solen och värmen. I växthuset mognar tomaterna och chilifukterna i rask takt och det finns fortfarande en hel del kart kvar som väntar på att ändra färg till gult och rött.


Trots värmen ser man nu många tecken på att hösten är på gång. Efter denna sköna sommar känns det dock inte som något dåligt och solen och värmen gör ju att man kan njuta av de härliga höstfärgerna desto mer. Nu mognar ju också de goda söta plommonen och jag kan inte låta bli att äta flera stycken varje dag.


På gräset under äppelträden börjar det samlas gula blad och på det ena äppelträdet börjar äpplena bli röda.


Forsythian börjar få fina röda blad.


Bladen på Ginnalalönnen är fortfarande gröna men näsorna lyser nästan klarröda.


I den asiatiska rabatten börjar många växter få lite gula blad men än har inte den japanska lönnen 'Osakazuki' börjat bli röd och höstsilveraxet 'Brunette' har inte slagit ut sina vita spiror ännu. Däremot har miscantusgräsen öppnat upp sina fina vippor.


Katsuran är på väg att ändra färg och snart kanske man kan känna de söta doften som kommer när bladen börjar vissna.


Nere i det skuggiga hörnet är det fortfarande rätt frodigt och grönt. Körsbärsbenveden är dock rätt tidig med att få röda blad och sedan tappa dem. De söta små röda frukterna brukar däremot hänga kvar långt in på hösten.

Kommentarer

Populära inlägg