Välbesökt


 Den nya rabatten som jag planerat med tanke på fjärilar, bin och humlor fungerar precis som tänkt. Den är väldigt välbesökt och man hör hur det surrar bland blommorna när man närmar sig rabatten. Den rosa anisisopen har börjat slå ut och jag gillar den verkligen med sina mörka blad och ceriserosa blommor. Temyntan, 'Beauty of Cobham' är också en favorit med sitt rosa fluff på en lila botten. Förutom de härliga färgerna doftar det gott här av bl a temyntan, kantnepetan och stenkyndeln.


Nu har också mysteriet med de frösådda plantorna lösts nu när några av dem slagit ut. Trots att bladen är väldigt olika, mycket större, än de andra jag har så är jag nu säker på att det är kantnepeta.


Blommorna sitter likadant som på den "vanliga" och de är vita med små vinröda prickar. Hade det varit stenkyndel hade blommorna varit blå och suttit mer utspritt på plantan.


Som vanligt, kan man säga, har vi fortsatt med växthuset. Dörren är på plats och är nästan helt klar nu, visst blev den bra! Det ska fixas lite med lås- och handtagsmekaniken och så ska den målas färdigt på insidan. Vi har satt upp en hängränna och stuprör på baksidan och det sista fönstret är färdigt. Det blir mindre och mindre kvar.

Kommentarer

Populära inlägg