Nu kommer blommorna


Nu känns det som att den riktiga vårvärmen är på gång. Det har blåst rätt ordentligt idag men det har ändå varit varmt i luften. Med värmen börjar det också dyka upp blommor i rabatterna. Här har 'Jack Frost' börjat slå ut sina klarblå blommor. Förhoppningen är att han ska sprida sig här under syrenhäcken.


Lite längre ner i trädgården har 'Thalia' slagit ut just idag. Tre söta blommor står och sträcker sig mot solen bland växande kuddar av vit blodnäva.


I fjärilsrabatten blommar ingenting än även om tulpanerna är på god väg, men det växer så det knakar och nya gröna blad dyker upp varje dag. Till alla områdets katters stora lycka har den äkta kattmyntan jag frösådde förra året redan vuxit sig ganska stora. Det ligger en ny katt och rullar sig i rabatten varje gång jag tittar ut genom köksfönstret.


Nu har den solcellsdrivna fontänpumpen laddat upp sig och grodan Gösta står och sprutar vatten precis som jag tänkt mig. Nu återstår bara att fixa en till vattenbehållare att ha under fågelbadet så att vi slipper se pumpen och slangen. Snart får han sällskap av Leonard Messels rosa blommor i bakgrunden.


Vintern tog ju några offer i år också. Bl a tog den en liten pärlbuske som stod i utkanten av woodlandet. Nu har den blivit utbytt mot en magnolia. Den här gången blev det den vitblommande 'Wadas memory'. Nu gäller det bara att se till att rådjuren inte stångar ner den fina lilla busken.

Kommentarer

Populära inlägg