Tulpantider


Nu är snart alla mina tulpaner utslagna. I rabatterna på framsidan är det som vanligt Très chic, Black parrot och Queen of night på ena sidan trappan och Très chic och Ballade på andra sidan. Blommorna är inte lika stora som tidigare år men de är många. Framför allt de mörkt lila tuplanerna verkar komma tillbaka från år till år och även bli fler. Ligusterhäcken bakom har inte kommit igång än och syns knappt men senare blir den en fin bakgrund till pioner och astillbe.


Tuplanen Ballade matchar hostan Francee bra med sina vita kanter.


I fjärilsrabatten på baksidan har silverpäronet snart slagit ut helt. Perennerna under har klarat vintern bra, bara några dödsfall. Jag har fått skaffa ett par nya plantor av stenkyndeln och den rosa anisisopen är utbytt mot mörkt rosa grekvädd. Än så länge är det än del bar jord men det ser ut som att växterna kommer att växa ihop redan i år.


De ljusa prickarna på den förra bilden är tulpanen Spring green som är ny i trädgården för i år. Ska nog försöka sätta ännu fler lökar av den tulpanen och kanske lite narcisser i höst för att få lite maffigare effekt.

Kommentarer

Populära inlägg