Färgen på plats



Nu börjar det hända saker. Växthuset har fått både färg utvändigt och tak. Tre fönster på framsidan är färdiga och det har börjat komma upp panel ovanför fönstren. En hel del fönster- och putsarbete kvarstår. På utsidan är det bara putsat på framsidan och på insidan är det två av fyra sidor kvar. 


Det blev verkligen stor skillnad när taket kom upp. Både ljuset och känslan inne i växthuset förändrades och man fick en bra känsla för hur det kommer bli när det är klart. På den här sidan ska det bli en spaljé på träväggen mellan fönstren. Jag har inte bestämt ännu om det blir en ros eller en klematis som ska få klättra på spaljén men den kommer bli något med vita blommor.


På tal om vita blommor har den första rosen slagit ut i trädgården och det är som vanligt 'Louise Bugnet' som är först ut. Det är massor av blomknoppar på de fem eller sex buskar jag har så det blir förhoppningsvis en fantastisk blomning i år.


Ännu en bild på favoritrabatten just nu. Här blommar snart alla trädgårdsirisar för fullt. Också nävorna är på väg att slå ut så även när azaleorna tappat sina blommor kommer det finnas en del färg kvar i rabatten. Det kommer dock vara fint här hela sommaren även om ingenting blommar eftersom jag har många växter med fina blad här.

Kommentarer

  1. Jättefint, både växthuset och rabatten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, visst blir det bra! Det kommer bli ett jättetrevligt ställe att sitta i sen när det blir klart. Du får komma förbi och titta.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg