FörändringarIbland måste man ta sig tid och titta tillbaka, titta på gamla bilder, för att verkligen se hur mycket man gjort, hur hårt man faktiskt jobbat. Det gör att man får ny energi och motivation till att fortsätta förvandlingen. Så här såg det ut från vardagsrumsfönstret i augusti för fyra år sedan. Häcken ut mot gatan är alldeles nyplanterad, gången upp mot huset är ölandssten provisoriskt lagd ovanpå gräset och till vänster om betongtrappan avslutas gräsmattan med slipers ner mot parkeringen. 


Det här är utsikten från samma fönster i dag. Bokhäcken mot gatan har nått önskad höjd, ca 160 cm, och börjar bli tät och fin. Gången mot huset är numera än ordentligt lagd gång med ljus betongsten. Istället för slipers har jag nu en fin släntrabatt med bl a pioner, astillbe, hostor och massor av tulpaner på våren. Som avgränsning mot gräsmattan har jag häckar av vintergrön liguster på båda sidor om betongtrappan. Den har lite svårare att ta sig på högra sidan där slänten är brantare men jag tror att den kommer ta sig där också.

 

Den lilla lilla bokhäcken första sommaren.


Annat är det idag. Visst ser det lite prydligt ut med nyklippt gräsmatta, stengången och den låga ligusterhäcken. Liguster häcken ska få bli ca 20 cm högre. Äppelträden är så fulla med frukt att grenarna nästan hänger ner i marken.

 

En närmare titt på den "fina" sliperskanten som nu är ett minne blott, en bild eller två i bildsamlingen på datorn.


Släntrabatten till vänster om trappan behöver en liten mur i nederkant och parkeringen behöver ett lass nytt grus men det är ändå mycket trevligare och finare än tidigare.

Kommentarer

  1. Wow, vilken skillnad! Håller med dig, ibland måste man titta på gamla kort för att se vad man har gjort...

    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg