Äppelblom och ullöss


Nu blommar äppelträden för fullt och det ser ut som att det kommer bli vansinnigt mycket äpplen i år. Jag måste försöka gallra ordentligt sen när karten kommer så att det blir en någorlunda hanterbar mängd färdiga äpplen. Bakom äppelträden har ullössen angripit bokhäcken. Jag har sett de här lössen på häcken tidigare år också men då bara på några enstaka plantor men i år är nästa alla plantor angripna. Bokhäcken är verkligen nedlusad. Jag har varit ute och sprutat med såpspritlösning och får nog göra det igen om någon vecka igen. Hoppas att det räcker. Det är mest årsskotten som är angripna så mycket av det kommer dessutom klippas bort senare i sommar när det är dags att klippa häcken.  


En liten uppdatering på växthusfronten. Nu är alla takreglar på plats och vi har börjat passa in fönstren. Fönstren sätts just nu in lite temporärt eftersom de inte är färdigrenoverade än. Jag har precis börjat skrapa av den gamla färgen och ta bort den gamla kitten.


Så här ser det ut inifrån. Fönstren kommer sitta "löst" mellan två träramar så att det ska vara lätt att plocka ur dem om man behöver laga en glasruta eller liknande.

Kommentarer

Populära inlägg