Det blommar


Temperaturen har sjunkit rejält och sommarvärmen vi hade i helgen är nu bara ett minne blott. Förhoppningsvis kommer det mer sommar snart igen. Värmen som var har gjort att blomningen kommit gång i trädgården. Här en blomma på magnolian 'Susan' jag köpte för någon månad sedan.


Alla allium har också börjat blomma. Alla har inte slagit ut än och några får inga blommor i år men det är rätt häftigt ändå. Här är några av alla lila bollar som svävar runt i rabatterna på baksidan just nu.


De flesta irisarna har fått tjocka fina blomknoppar och de första slår nog ut vilken dag som helst. Jag såg att den som är nästan svart hade börjat titta ut ur sitt skal. 


I den vita rabatten har de vita pärlhyacinterna blommat över och nu är det istället myskmadran som står för den vita färgen. Den har tagit sig otroligt bra och växt till sig ordentligt sen planteringen i höstas.


Bland pionerna är det som vanligt den lilla dillpionen som är först ut med sina enkla röda blommor. Det är massor av knoppar på de andra pionerna också.


Under blandhäcken på baksidan blommar dessa söta blå engelska 'bluebells' som jag satte i höstas. De är ett jättefint sällskap till syrenerna som blommar i vitt och lila ovanför.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg