Plommonmarmelad



Nu mognar plommonen i rask takt på trädet och det är dags att göra något med dem om inte alla plommon ska bli snigelmat. Idag blev det lite plommonmarmelad med citron och kanel. På ca 1,5 kg plommon blev det ungefär 2 liter färdig marmelad. Jag måste hitta på fler saker att göra med frukterna för jag kan nog inte göra marmelad på allt och man kan bara äta en viss mängd plommon varje dag utan att bli dålig i magen.

Kommentarer

  1. Hanna med bloggen "i Tages trädgård" efterlyste plommonrecept i ett inlägg, kanske kan du få några tips där? :o)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Mot vildsvinen har vi satt opp elstängsel så jag hoppas de håller sig borta. Av våra plommon gör jag marmelad/sylt och så mjuka kakor. Klyv och kärna ur frukten så kan du frysa och ha till kaka hela vintern :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg